Book launch: Your best coach is yourself

In this newsletter, we would like to draw your attention to the latest book by Christoph Schalk (Master Coach EASC and Director of the Würzburg Academy for Empowerment Coaching): "Your best coach is yourself". The book is aimed less at coaches and more at coachees. It provides guidance for self-coaching and thus supports ongoing coaching processes.

The first part is about learning all the techniques that are important for self-coaching: Readers learn how to reflect in a structured way. They are guided step by step to develop and implement plans. They learn about decision-making, self-motivation and self-change. And finally, there is help on how to deal with special challenges: professional changes, conflict situations and personal crises.

The second part deals with crises: Where do the readers stand in overcoming crisis? What skills do they have that they can use? You will learn about a training programme for practising a special self-coaching skill, namely wisdom. This is actually possible, because wisdom does not usually fall from the sky. Then they learn how they can apply the principles of self-coaching and wisdom training to their situation. And finally, they formulate and take the first steps out of the crisis.

The third part deals with goals, and the right kind of goals at that. Readers learn to set their goals in such a way that their head and gut work together rather than against each other to realise their goals. They use the Zurich Resource Model to do this.

Finally, in the fourth part, they learn a self-coaching method that they can use to deal with emotional stress, blockages and fears. In recent years, neurobiological brain research has opened up completely new ways of dealing with blockages for therapy and coaching. The course shows step by step how you can apply these findings for yourself.

In short: almost 100 pages of practical instructions so that you can coach yourself and your issues effectively.

Further information: https://www.christophschalk.com/medien/#buch

 

Text v češtině

Křest knihy: Vaším nejlepším trenérem jste vy sami

V tomto bulletinu bychom vás rádi upozornili na nejnovější knihu Christopha Schalka (Master Coach EASC a ředitel Würzburg Academy for Empowerment Coaching): "Váš nejlepší kouč jste vy sami". Kniha je určena méně koučům a více koučovaným. Poskytuje návod pro sebekoučování a podporuje tak probíhající koučovací procesy.

První část se zabývá osvojením si všech technik, které jsou pro sebekoučování důležité: Čtenáři se naučí, jak strukturovaně reflektovat. Jsou vedeni krok za krokem k vypracování a realizaci plánů. Učí se o rozhodování, sebemotivaci a sebezměně. A nakonec je zde pomoc, jak se vypořádat se zvláštními výzvami: profesními změnami, konfliktními situacemi a osobními krizemi.

Druhá část se zabývá krizemi: Jak si čtenáři stojí při překonávání krize? Jaké mají dovednosti, které mohou využít? Dozvíte se o tréninkovém programu pro nácvik speciální sebekoučovací dovednosti, a to moudrosti. To je skutečně možné, protože moudrost obvykle nepadá z nebe. Poté se dozvědí, jak mohou principy sebekoučování a tréninku moudrosti aplikovat na svou situaci. A nakonec zformulují a podniknou první kroky k překonání krize.

Třetí část se zabývá cíli, a to těmi správnými. Čtenáři se naučí stanovovat si cíle tak, aby jejich hlava a instinkt spolupracovaly, a nikoli proti sobě, a tak své cíle realizovaly. Využívají k tomu curyšský model zdrojů.

Nakonec se ve čtvrté části naučí metodu sebekoučování, kterou mohou využít při zvládání emočního stresu, blokád a obav. Neurobiologický výzkum mozku v posledních letech otevřel pro terapii a koučování zcela nové způsoby řešení blokád. Kurz krok za krokem ukazuje, jak můžete tyto poznatky aplikovat sami na sebe.

Stručně řečeno: téměř 100 stran praktických návodů, abyste mohli efektivně koučovat sami sebe a své problémy.

Další informace: https://www.christophschalk.com/medien/#buch