Marketing simplyMAKE goes like this: Market -> Medium -> Message

The internet marketing guru scene is made up of a number of shrewd marketing specialists, some of whom were already active as direct marketers in the 1970s. They therefore have half a century of experience in persuading people to buy a product through adverts or short commercials. All they had to do was adapt this experience to the medium of the Internet and email marketing was born. A few clicks, pardon the pun, development steps later, we had social media marketing. So basically, social selling is just old wine in new bottles.

And it's not so complicated that you have to feed an agency several hundred or even thousand euros/month to get a slice of the cake yourself. I have broken the process down into a few steps that we can manage alongside our actual work, so that there is still time for real life:

Step 1: Define the target customer

Step 2: Describe the customer's specific problem

Step 3: Develop a solution to the problem

Step 4: Decide on a social media channel (Facebook, Instagram, LinkedIn etc.) and regularly publish the triad "a solution to a specific problem of a real person" there. This should take the form of general tips (posts) and (paid) adverts. Not only present the pure facts, but also use the posts to show the person behind the method.

Step 5: Consider the existing homepage only as a web business card and no longer as the best, sometimes even the only, salesperson. Instead, the website is supplemented by landing pages that are built according to a certain principle called a funnel.

In the upcoming EASC newsletters, I will explain the following step by step:

Definition of a target customer (buyer persona, customer avatar)

A method to identify and address specific problems

A method for presenting a customised solution

Simple and practical tips for social media marketing

Building a (funnel) landing page

 

Text v češtině

Marketing simplyMAKE probíhá následovně: Trh -> médium -> zpráva.

Scénu guruů internetového marketingu tvoří několik prozíravých marketingových specialistů, z nichž někteří působili jako přímí obchodníci již v 70. letech 20. století. Mají tedy půlstoletí zkušeností s přesvědčováním lidí ke koupi produktu prostřednictvím inzerátů nebo krátkých reklamních spotů. Stačilo tyto zkušenosti přizpůsobit médiu internetu a e-mailový marketing byl na světě. O pár kliknutí, pardon, vývojových kroků později jsme měli marketing sociálních médií. Sociální prodej je tedy v podstatě jen staré víno v nových lahvích.

A není to tak složité, abyste museli živit agenturu několika stovkami nebo dokonce tisíci eur/měsíc, abyste si sami ukousli kus koláče. Celý proces jsem rozdělil do několika kroků, které zvládneme vedle vlastní práce, takže nám ještě zbude čas na skutečný život:

Krok 1: Definujte cílového zákazníka

Krok 2: Popište konkrétní problém zákazníka

Krok 3: Vypracujte řešení problému

Krok 4: Rozhodněte se pro kanál sociálních médií (Facebook, Instagram, LinkedIn atd.) a pravidelně tam zveřejňujte triádu "řešení konkrétního problému reálného člověka". Mělo by to mít formu obecných tipů (příspěvků) a (placených) inzerátů. Neprezentujte pouze čistá fakta, ale využijte příspěvky také k tomu, abyste ukázali osobu, která se za danou metodou skrývá.

Krok 5: Považujte stávající domovskou stránku pouze za webovou vizitku a ne již za nejlepšího, někdy dokonce jediného prodejce. Místo toho webovou stránku doplňte o vstupní stránky, které jsou postaveny na určitém principu zvaném trychtýř.

V příštích bulletinech EASC vysvětlím následující postup krok za krokem:

Definice cílového zákazníka (osoba kupujícího, avatar zákazníka).

Metoda identifikace a řešení konkrétních problémů

Metoda prezentace řešení na míru

Jednoduché a praktické tipy pro marketing na sociálních sítích

Tvorba vstupní stránky (trychtýře)

 

Magyar nyelvű szöveg

A simplyMAKE marketing így működik: Piac -> Médium -> Üzenet

Az internetes marketingguru szcéna néhány ravasz marketingszakemberből áll, akik közül néhányan már az 1970-es években is direkt marketingesként tevékenykedtek. Fél évszázados tapasztalattal rendelkeznek tehát abban, hogyan kell az embereket reklámok vagy rövid reklámok segítségével rávenni egy termék megvásárlására. Csak annyit kellett tenniük, hogy ezt a tapasztalatot az internet médiumához igazították, és megszületett az e-mail marketing. Néhány kattintással, bocsánat a szóviccért, fejlesztési lépéssel később már meg is volt a közösségi média marketing. A közösségi értékesítés tehát alapvetően csak régi bor új palackban.

És nem olyan bonyolult, hogy egy ügynökséget kell etetni több száz vagy akár ezer euró/hó, hogy te magad is kapj egy szeletet a tortából. A folyamatot néhány lépésre bontottam, amit a tényleges munka mellett is menedzselhetünk, így marad időnk a valódi életre is:

1. lépés: Határozzuk meg a célügyfelet

2. lépés: Írjuk le az ügyfél konkrét problémáját

3. lépés: A probléma megoldásának kidolgozása

4. lépés: Döntsünk egy közösségi médiacsatornáról (Facebook, Instagram, LinkedIn stb.), és rendszeresen tegyük közzé ott a "megoldás egy valós személy konkrét problémájára" hármasát. Ez általános tippek (posztok) és (fizetett) hirdetések formájában történjen. Ne csak a puszta tényeket mutassa be, hanem a posztok segítségével mutassa be a módszer mögött álló személyt is.

5. lépés: Tekintse a meglévő honlapot csak webes névjegykártyának, és már ne a legjobb, sőt néha az egyetlen értékesítőnek. Ehelyett a honlapot egészítsük ki landing page-ekkel, amelyeket egy bizonyos elv, az úgynevezett tölcsér szerint építünk fel.

A következő EASC hírlevelekben lépésről lépésre elmagyarázom a következőket:

A célvásárló meghatározása (buyer persona, vásárlói avatár)

A konkrét problémák azonosításának és kezelésének módszere

A személyre szabott megoldás bemutatásának módszere

Egyszerű és gyakorlatias tippek a közösségi média marketinghez

Egy (tölcséres) céloldal felépítése